En revolusjonerende biokompatibel og patentert teknologi.

Parx teknologien er integrert i Saniconcentrates™, og er laget ved hjelp av våre patenterte innovative teknikker. Plasten får en egenforandring i mikrometrisk skala som resulterer i antiseptiske og antibakterielle egenskaper på grunn av forbedrede mekaniske/fysiske egenskaper.

Ved å bruke Saniconcentrates™ gjøres overflaten på produktene mer motstandsdyktige mot angrep fra mikrober og bakterier, samt reduserer utfordringer knyttet til biofilm (vedheft). Vår teknologi leverer en antimikrobiell ytelse på 99,3% eller høyere målt i henhold til ISO 22196 eller JIS Z2801. Teknologien migrerer ikke (lekker ikke ut), den skaper kun en renere overflate som forhindrer/reduserer at bakterier fester eller formerer seg.

Parx sanikonsentrater inneholder ikke biocider.

Saniconcentrates™ produseres ved hjelp av et kroppens eget sporelement slik det er til stede og fungerer i det øverste laget av menneskets hud. Det er dette sporelementet som skaper hudens forsvarsmekanisme mot bakterier og virus. Med Parx teknologien lager vi en lignende forsvarsmekanisme i plast og polymerer.

Ikke bruk av sølv

KUN TILLATTE STOFFER
Sølv og Nano-sølv er de vanligste løsningene som brukes i dag for å gjøre produkter antimikrobielle. Men vi må innse at sølv er giftig for alle levende celler og bidrar til antibiotikaresistens. Nano-sølv vaskes spesielt ut av produktet slik at det kan inhaleres eller fordøyes, og sølv påvirker avløpsvannet vårt.

Parx-teknologien bruker ingen skadelige stoff. Den er godkjent til bruk mot næringsmidler, fullstendig biokompatibel, giftfri og 100% sikker.

Mikrometrisk skala

KONTROLLERBARE DIMENSJONER
Nanopartikler er små, veldig små. Så små at de ikke lar seg kontrollere. Det betyr at de alltid vil kunne gå ut av materialet de har blitt lagt inn i. Nano-partikler kan være veldig kraftige og noe kraftig som ikke kan kontrolleres bør man vurdere veldig godt før man benytter.

Av disse grunner bruker ikke Parx-teknologien nanopartikler eller nanomaterialer. Teknologien vår er i mikrometrisk skala, og med dette har vi full kontroll på egenskaper/funksjonalitet.

Ingen avtrykk

INGEN SMITTE TIL OMGIVELSENE
Teknologien lar deg gjøre en endring i de mekaniske/fysiske overflateegenskapene til produktet den interegreres i. Denne endrede egenskapen resulterer i en antibakteriell ytelse på 99,3% eller høyere.

Vi bruker ikke biocider eller plantevernmidler, og vi bruker ikke sølv, nanosølv, nanopartikler, triclosan eller andre skadelig stoffer. 

Teknologien etableres som iboende/integrert og inert som påvirker egenskapene i og på overflaten av materialet. Det er ingen migrasjonsprinsipp som skaper den antimikrobielle effekten, altså ting som lekker ut og fjerner/dreper organismer (ref. bakterier etc) på overflaten av produktet det er bygget inn i.